fbpx
Amber Bride photo by Wild Silk Visuals

Amber bride by sorg villa

Az elfeledett nemesi birtok

Egy fotós/videós szemével teljesen más egy esküvő helyszín, és csomó olyan dolog van, amire talán nem is gondoltok, mikor esküvő helyszínt kerestek. Mivel valószínű vizuálisan is szeretnétek megörökíteni az esküvőtöket, így hasznosak lehetnek számotokra az alábbi infók, amiket összegyűjtöttem nektek, ha itt tervezitek az esküvőtöket.

drone photo about a wedding venue in the forest

FOGLALÁS

Megközelítés, lokáció, parkolás

Az Amber Bride by Sorg Villa Budapesttől 30-45 percre, Leányfalún található.

Nagy mértékben függ a dugótól, mivel Leányfalu – Pest között ez a fő útvonal, így mindenki itt közlekedik. Egy péntek délután esküvőnél így fontos számolni ezzel a ténnyel, de szombaton is bele lehet futni dugóba, mivel sokan mennek kirándulni a Duna part mentén.

Parkolni bent 1-2 kocsi kivételével nem lehet, így a villa előtt lehet letenni az autót.

Ha templomi szertartásban is gondolkodtok, egy kedves kis katolikus templom van a közelben, ami gyalogtávra sincs messze a Sorg Villától.

Szent Anna templom, Leányfalu

Hasznos dolgok a fotózással kapcsolatban.

Sajnos el kell szomorítsalak titeket. Itt nincs naplementés fotózás. Egyszerűen azért, mert a villa egy erdő közepén, egy kis katlanban található, tehát fizikai adottságából kifolyólag nincs naplemente, úgyhogy ha ragaszkodtok a naplementés fotózáshoz akkor ajánlom, hogy egy másik napon kreatív fotózzatok, lehetőleg előtte és így megismerkedhettek a fotóssal, így közelebb kerültök hozzá is.

Amber Bride felülnézetből

Naplementés kreatív fotózást szeretnél?

Mesebeli helyszín, csodás környezet

ELŐNYÖK

01.

Nem egy hotel, nem egy étterem, itt senki más nem zavarhat titeket, nincsenek váratlanul felbukkanó szállóvendégek, vagy kíváncsiskodó szempárok.

Dekor

02.

Mivel a hely magában lélegzetelállító, így már minimális dekorral is jól néz ki. Persze nem azt mondom, hogy ne legyen dekor, sőt! De tényleg mesebeli a helyszín, úgyhogy picit már elviszi a show-t önmagában is.

Szertartás, vacsora helyszínek

03.

A ceremóniát több helyszínen is tarthatjátok. Akár a fő részen az erkély alatt, de az oldalsó részen is a kisháznál, amit csak kevesen választanak, pedig szerintem az nagyon meghitt és nagyon jól be lehet rendezni egy kreatív dekoros csapattal.

A hátsó udvarban szokott lenni a vacsora, ami tényleg No.1 helyszín. Nagy a tér, kényelmesen elférnek az asztalok, bármilyen elrendezésben, tud jönni zenekar, sőt, akár egy nagy zongorát is oda lehet hozatni, ahogy egy tavalyi olasz párom tette.

Wedding ceremony

Kreatív fotózás

04.

A bejárati rész, amit kevesen használnak, pedig szerintem csodaszép fotó helyszín.

A hátsó rész, ami a vacsora előtt egy must have a párral, hogy itt is fotózkodjunk.

A jobb oldali kis eldugott rész, ahol egy elhagyatott szökőkút van, egy kis házikó, valamint egy borostyán futtatta lépcső. Én nagyon szeretek itt a párokkal lenni, mert csendes, nyugodt, elrejtőzős a nagy nyüzsgés közepette és jó ha van pár percetek csak kettesben.

A fenti emeleti terasz rész, szép boltíves, itt is csodás fotók szoktak születni.

Meddig tarthat a buli

HÁTRÁNYOK

01.

Szerintem csak kis mértékben hátrány, de fontos megjegyezni, hogy a szomszédok miatt, nem lehet kint tartani a bulit. Persze kint lehet maradni, beszélgetni, élvezni a friss levegőt, de zene este 10 után nem lehet, így a buli minden esetben az épületen belül van.

Konyha, catering

02.

Nincs helyi konyha, tehát cateringet minden esetben hozatni kell. Az Amber Bride-nak vannak kontaktjai cateringes csapatokhoz, de engem is kérdezzetek, nekem is vannak nagyon jó szolgáltatói ajánlásaim.

Készülődés, felszereltség

03.

Alapból a készülődős szobák nincsenek bútorozva, így felárat kell fizetni, ha szeretnétek bele egy kanapét, szofát, stb. Valamint fotós/videós szemmel kicsik a szobák, és az egyik szoba színe zöldes-sárga, ami közel hasonló a bőrtónushoz, nem akarok technikai dolgokba belemenni, de a lényeg, hogy sajnos nem a legelőnyösebb a szoba színe.

Eső esetén

04.

Eső esetén bent kell tartani az esküvőtöket, ami kevésbé meghitt és jóval szűkösebb, hacsak nem gondolkodtok előre és béreltek hozzá menő, átlátszó sátrat. Tényleg jól néz ki és hangulatos, nem a gagyi fajta, úgyhogy ha az esküvőtökre esőt mondanak, érdemes extra díj ellenében egy olyat kérni.

A benti rész hangulatában jóval puritánabb, így ne csak a kinti dekorra gondoljatok, hanem a buli részére és legyetek kreatívak, beszéljetek a dekorossal, hogy mivel lehetne feldobni. (Fent végig nyitott folyosó van, simán le lehet lógatni virágokat, lufikat, konfettiket, bármit.) Valamint DJ-nek is olyat válasszatok, aki komolyabb fénytechnikával rendelkezik.

szállás

05.

Remélem ezzel az összefoglalóval segíteni tudtam nektek, hogy tervezzétek meg az esküvőtöket az Amber Bride-ba, és ha maradt volna kérdésetek, nyugodtan keressetek engem és mindenre válaszolok.

Kérdés/Foglalás